Matkalla- Juurtumaan Itseeni

Tämä on sivujeni ensimmäinen blogiteksti. Pitkään mietin otanko blogin käyttöön vai en, mutta lopulta päädyin, että kirjoitan sinulle muutaman sanan aika ajoin ja samalla voin itse seurata omaa matkaani.

Matkani ”toiseen elämääni” alkoi 2006 äitini kuoleman jälkeen, silloin en vielä tiennyt mitä kaikkea minulla olisi edessäni ja hyvä niin. Sillä edessä olivat haasteelliset vuodet. Oman sairastumiseni kautta lähdin rakentamaan omaa elämääni uudelta pohjalta; pysähtyen tutkimaan itseäni, tutustumaan omaan kehooni, omiin käsittelemättömiin tunteisiini, omiin uskomuksiini ja mikä tärkeintä opettelemaan rakastamaan itseäni juuri sellaisena kuin olen. Voit uskoa, että tähän matkaan on kuulunut monta kyyneltä, monta toivottomuuden hetkeä, mutta myös monta ilon, naurun ja valon täyttämää hetkeä. Mikä tärkeintä ilman tuota matkaa en tänään olisi se kuka nyt olen, eli päivääkään en antaisi pois. Kiitollinen olen myös kaikista niistä ihmisistä, joita minulle on matkani varrella annettu ja muutaman mainitakseni; mindfulness opettajani Taina Siukola, energia opettajani Pia Pohjola, henkisen hyvinvoinnin ja reiki opettajani Leena Maria Markkanen. Eli kun oppilas on ollut valmis on tullut opettaja.

Se mistä tänään halusin kirjoittaa sinulle on itsesi rakastaminen, hyväksyminen ja arvostaminen. Olen itse kulkenut pitkän matkan tähän, pienin askelin, ensin huojuvin ja haparoiden sitten jo hieman hyväksyen, luottaen ja kiittäen. Kuinka tärkeää tämä onkaan, sillä olenhan minä itseni tärkein matkakumppani, koska kukaan muu ei voi kulkea minun matkaani kuin minä itse. Niin miksipä en myös hyväksyisi, arvoistasi, kunnioittaisi ja rakastaisi matkakumppaniani eli itseäni, silloinhan matkaa olisi paljon kevyempi kulkea

Meillä kaikilla on sisällämme kokoelma omia sääntöjämme, koskien myös itseämme, joita olemme oppineet ja ostaneet totena elämämme varrella. Näihin sääntöihin latautuu myös paljon tunteita, jotka taas säätelevät meidän iloa ja hyvää oloa. Liian harvoin asetamme näitä kyseenalaisiksi. Kannattaisi! Niin tein minä, sillä halusin päästää irti itseni syyttämisestä ja syyllistämisestä. Siitä alkoikin sitten matka kohti itseni hyväksymistä. Voisitko sinä tänään ottaa selvää omista sisäisistä säännöistäsi. Tutkien niitä mitkä niistä palvelee sinua, mitkä taas eivät ja voisitko päästää irti niistä jotka eivät enää palvele sinua.

Askeleet itseni hyväksyntään, olivat moninaiset. Välillä otin 2 askelta eteenpäin ja 4 taaksepäin, saaden itseni kiinni itseni mollaamisesta ja moittimisesta, siitä etten ollut riittävä….. riittävän sitä, tätä ja tuota. Tänään olen löytänyt hyväksynnän, armollisuuden ja rakkauden itseäni kohtaan, sillä niin kauan hain kaikkea tuota ulkopuoleltani. Kunnes oivalsin, että puuttuva palanen jota olin hakenut löytyykin itsestäni. Jonka löysin hiljentyminen, läsnäolon ja rauhoittumisen kautta.

Tässä prosessissa olen oppinut kuuntelemaan ja kunnioittamaan omaa sisäistä, viisasta ääntäni. Olen oppinut kyseenalaistamaan; Kuka ohjaa elämääni minä vai joku muu? Olen oppinut tuntemaan omat rajani ja sanomaan ei. Siksi haluankin kannustaa sinua sitoutumaan itseesi ja sanomaan KYLLÄ ELÄMÄLLE ja RAKKAUDELLE!

Haluan jakaa sinulle harjoitteen; Kuvittele itsesi 80-vuotiaana ja katsele elämääsi taaksepäin sellaisena, kuin se on ollut. Täydennä seuraavat lauseet.

  • Käytin liikaa aikaa murehtien sitä, että……………………………………………….
  • Käytin liian vähän aikaa siihen, että olisin …………………………………………
  • Jos voisin palata ajassa taaksepäin, niin ……………………………………………..

Tutki omia vastauksiasi ja mieti mitä pieniä muutoksia haluat ja voit tehdä elämääsi, jotta hyväksyt ja arvostat itseäsi ja elät juuri sinun näköistä elämääsi.

Jokainen hengenveto, jokainen askel voi olla rauhan, ilon ja tyyneyden täyttämä. On vain oltava hereillä ja elävänä juuri tässä hetkessä. Thih Nhat Hanh

Aivan pian löydät puodistani uusia verkkokursseja; Läsnäolon Voima ja Täyttä elämää itseään kuunnellen. Näiden avulla voit lähteä matkalle itseesi; tutustuen mielesi toimintaan, arvoihisi, tunteisiisi, itsesi hyväksyntään ja arvostamiseen, tietoisuustaitoihin, oman elämäsi haaveisiin ja unelmiin. Käythän tutustumassa lähiaikoina!

Sydämen Lämmöllä! Jaana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: