Luonto hyvinvoinnin lähteenä

Metsäkylpyohjaaja® -koulutus

Minulla on ollut suuri ilo saada kulkea monen Metsäkylpyohjaajaksi opiskelleen rinnalla. Jokainen heistä on antanut minulle jotakin tärkeää ja jokaisesta heistä olen hyvin kiitollinen. Olemme saaneet kulkea pienen hetken matkaa yhdessä. Luonto on ollut suurena apunamme tällä matkalla. Luonto on ollut yhteinen opettajamme ja hyvinvoinnin lähteemme. Luonnon viisautta, moninaisuutta ja hyvinvointivaikutuksia olen saanut viedä eteenpäin näissä koulutuksissani.

Jos haluat lukea lisää metsäkylpyohjaaja® -koulutuksesta löydät lisätietoa https://juurtumistaitseeni.com/metsakylpyohjaajan-koulutus/

Luonto opettajanamme

Metsäluonto muotoutuu ja elää vuodenaikojen sykleissä luonnollisesti. Talvella lepää, keväällä syntyy uutta, kesällä kukoistaa ja syksyllä päästää irti, seuraavaa lepokautta varten. Tuoden näin myös meille ihmisille ymmärrettäväksi ihmiselon syklisyyden. Levon tarpeen, jotta voi syntyä uutta ja jotta voi kukoistaa. Sillä rauhaa ja vapautta nykyajan stressistä ei voi ostaa rahalla. Rauhan voi ainoastaan löytää itsestään, sisältään.

Pysähdy hetkeen

Anna siis itsellesi pieniä lepohetkiä arjen kiireen ja stressin keskellä. Kävele lähiluontoon tai lähipuistoon. Ota muutama syvä tietoinen hengitys. Syvään sisään ja ulos hengityksellä voit päästää irti kaikesta kiireestä, stressistä kaikesta siitä mitä et juuri nyt, juuri tässä hetkessä tarvitse. Anna hengityksesi juurruttaa sinut tähän hetkeen. Tunnustele miten lepäät tässä hetkessä maan kannateltavana, tunne maa jalkojesi alla. Tunne kehosi ja tutki pienen hetken aikaa kehoasi. Mitä huomaat?

Vie sitten huomiosi johonkin luonnon yksityiskohtaan tutkien sitä, sen muotoja, värejä. Tunnustellen, miltä se tuntuu käsissäsi, poskeasi vasten. Tutki mielenkiinnolla aivan kuin näkisit tämän yksityiskohdan ensimmäistä kertaa. Kaikessa rauhassa, omaan tahtiisi.

Vie vielä huomiosi hengitykseesi ja siihen miten se virtaa sisään ja ulos. Tutki nyt pieni hetki kehoasi, mieltäsi. Mitä huomaat nyt?

Muistathan, että Sinä olet tärkeä ja sinun hyvinvointisi on tärkeä!

Lämmöllä – Jaana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: