Mindfulness

Mindfulness eli Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on läsnäoloa tässä hetkessä.

Mindfulness- taitojen oppimisessa on kyse
mielentaitojen oppimisesta. Mindfulnessin vaikutuksia on tutkittu runsaasti tieteellisillä tutkimuksilla. Mindfulnessilla saatujen hyvien tulosten ansiosta menetelmää käytetään laajasti terveydenhuollon ja työelämän apuvälineenä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. 

Mindfulnessissa opimme harjoitteiden myötä hyväksymään ajatuksemme, tunteemme ja myös kehomme tuntemukset sekä olemaan enemmän tietoisesti läsnä elämässämme. Mindfulnessin avulla voimme havaita mitä aistimme kertovat. Voimme havaita kuinka mielemme lyö leimoja ja luo tarinoita varsinaisen nykyhetken suoran kokemisen päälle.  Mindfulness- harjoituksia tehdessämme hankimme huomion tietoiseen suuntamiseen liittyviä kokemuksia ja vaikutamme niiden avulla aivoihimme tietoisesti ja aivan eritysellä tavalla. Mindfulness kannustaa meitä huomaamaan luontaisen taipumuksemme suhtautua kokemuksiimme automaattisesti. Se rohkaisee tarkastelemaan mahdollisuutta olla reagoimatta selkäytimellä. Mindfulness opettaa näkemään asiat selkeästi ja kehittämään taitoja, joiden avulla voimme tietoisesti valita reaktiomme sellaisissakin tilanteissa, joissa huomaamme vastustavamme, taistelevamme tai takertuvamme johonkin.

Mindfulnessin myönteisiä vaikutuksia ovat

 • lisää kykyä hallita stressiä    
 • tukee hyvinvointia ja auttaa rentoutumaan 
 • nopeuttaa stressistä palautumista
 • parantaa keskittymiskykyä
 • helpottaa univaikeuksia
 • auttaa kivun hallinnassa
 • parantaa muistin toimintaa ja oppimiskykyä
 •  ystävällisyyden, armollisuuden ja hyväksynnän lisääntyminen itseä ja muita kohtaan
 • lisää elämäniloa  

Mindfulness sopii sinulle joka olet kiinnostunut

 • vähentämään stressiä ja kiirettä elämästäsi 
 • nukkumaan paremmin
 • olemaan läsnä elämässäsi
 • elämään rennompaa elämää
 • näkemään selkeämmin elämääsi ja omia toimintatapojasi
 • kokemaan elämäniloa
 • saamaan helpotusta uupumukseen
 • nauttimaan elämästäsi kaikilla aisteilla

Tilaa mindfulness- ohjaus itsellesi tai ryhmällesi. Teen mindfulness ohjauksia Pirkanmaalla, satakunnassa, Salossa sekä myös muualla Suomessa. Otathan yhteyttä niin suunnitellaan sinulle/teille sopiva kokonaisuus!

Mindfulness Kurssit/ Koulutukset

Järjestän kurssit aina pienryhminä maks. 8 henkeä.

Mindfulness taitoja omaan arkeen -Päiväkurssi

Elämän hektisyys ja suorittaminen vie meitä usein arjessa, päämme on täynnä ajatuksia, tekemättömiä töitä tai väsymystä, huolia. Uni ja palautuminen saattavat jäädä heikoksi, on ehkä vaikea keskittyä yhteen asiaan. Mindfulness taidoista monet ovat saaneet avun omaan arkeensa.

Kurssipäivän aikana

 • Opit tunnistamaan omia haitallisia ajatuksia ja toimintamalleja, jotka usein lisäävät stressiä ja ahdistusta.
 • Opit vahvistamaan itsetuntemustasi ja itsesi johtamista.
 • Tutustut mindfulness taitoihin ja siihen miten voit ottaa ne mukaan omaan arkeesi.
 • Opit keinoja miten lisätä omaa hyvinvointi, palautumista, keskittymistä, onnellisuutta
 • Opit keinoja stressin katkaisuun
 • Opit helppoja työkaluja omaan arkeesi

Kurssipäivästä saat mukaasi päivän materiaalin ja sähköpostiisi mindfulness meditaatiot: hengityksen havainnointi, kehon skannaus ja tähän hetkeen pysähtyminen.
Kurssipäivän päätämme tietoisen syömisen harjoitteeseen – Suklaameditaatioon.

Kurssiajankohta: Seuraava kurssipäivä maaliskuussa 2023, päivä tarkentuu lähempänä

Kurssipaikka: Hyvinvoinnin Olohuone, sammonkatu 9

Kurssin hinta: 90€

Ilmoittautuminen:
juurtumistaitseeni@gmail.com tai 040 4157977/Jaana

Lempeän Läsnäolon Työpaja

Työpajassa pysähdymme lempeän läsnäolon äärelle, tutkimme omia rajojamme ja niiden pitävyyttä, omaa sisäistä puhettamme, omaa suhtautumistamme itseemme. Teemme yksinkertaisia harjoitteita, rentoutusharjoitteita ja äänimaljarentoutuksen.
Harjoitusten tarkoituksena on auttaa suhtautumaan itseemme lempeän läsnäolevasti ja arvostavasti. Sillä erityisesti itseämme kohtaan olemme usein hyvinkin itsekriittisiä, arvostelevia ja vaativia. Työpajassa opimme helppoja harjoitteita, joita käyttää omassa arjessamme lisäämään lempeyttä, arvostusta, kunnioitusta ja sallivuutta. Lisäksi teemme työpajassa omat kivirannekorut, joihin ankkuroimme omat voimalauseemme.
Työpaja on harjoituspainotteinen.

Kurssiajankohta: Tarkentuu lähempänä, syksyllä 2022

Kurssipaikka: Hyvinvoinnin Olohuone, sammonkatu 9

Kurssin hinta: 60€

Voit myös tilata Mindfulness taitoja omaan arkeen kurssin tai Lempeän Läsnäolon Työpajan omalle ryhmällesi.
Otathan silloin yhteyttä ja pyydät tarjouksta!

Palautteita Mindfulness kursseista

”Kurssi oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen, jossa kävimme lävitse todella tärkeitä asioita omaan hyvinvointiin liittyen. Lisäksi oli ihanaa saada mukaan kotiin hyvät materiaalit. Opetus oli todella inspiroivaa. Kiitos kun opetat näitä asioita! Sinusta huokuu sisäinen rauha.” – Mindfulness kurssi, Janette-

” Sain kurssilta paljon, työelämään sain työvälineitä, omakohtaisen kokemuksellisen oppimisen kautta. Kurssi oli monipuolinen, teoriaa ja käytännön harjoituksia. Ryhmäsisältö aikaansai vastavuoroisia keskusteluja harjoitusten sisällä. Kouluttajalla ihana ammatillinen ja asiantunteva ote.” – Mindfulness kurssi, Teija-

” Kurssi herätti minussa paljon ajatuksia ja olenkin pohtinut omia toimintatapojani. Harjoitteet ohjasivat ihanasti läsnäoloon ja olenkin löytänyt omassa arjessani läsnäolon hetkiä ja alkanut huomata omia kompastuskiviä. Opetustapasi on mukava ja rauhallinen. Tunneilla oli helppo rentoutua ja tulla omana itsenä. Kiitos!” – Mindfulness kurssi, Susku-

” Kurssin sisältö antoi paljon ajattelemisen aiheita ja opetti hyvin pysähtymään tilanteisiin. Opein paremmin tiedostamaan tämän hetken ja kuuntelemaan omia tunteitani. Harjoitteita oli sopivasti ja Jaana sinun äänesi ja olemuksesi on rauhoittava ja mukava kuunnella. Ryhmän koko oli sopiva. Annoit sopivasti tietoa harjoitteiden lomassa. Oli mukavaa, että saimme myös kotiin harjoitteita, joita varmasti tulen jatkossa tekemään.” – Mindfulness kurssi, Päivi-

%d bloggaajaa tykkää tästä: